stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

BLOG: Nieuw begin

Natuurlijk waren wij op 4 januari al begonnen met het zetten van de handtekeningen onder de statuten van Stichting Culturele Staten, maar elke maand is er wel weer een nieuw begin voor ons kersverse initiatief. Zo hadden we in juli de uitvoering van ons eerste project MusicalMeesters, eind augustus kregen we Paulien, onze eerste stagiaire, onder onze hoede en afgelopen donderdag kregen we de sleutel van onze eerste, gezamenlijke werkplek. De Telefooncentrale in Alkmaar biedt ons werkruimte om tot en met juli het project Kunstbende Noord-Holland uit te voeren. En fijn dat dat is! Zéker nu de Gemeente Alkmaar heeft aangegeven dit jaar  graag onze partner te willen zijn voor de voorronde van Noord-Holland.
Op maandag 16 september arriveerden we, gewapend met laptops, mapjes, ordners, een perforator en een rolletje plakband om ons kantoor in gebruik te nemen. Een paarse muur aan de ene zijde, ramen naar buiten aan de tweede zijde, een glazen wand aan de overkant van de ramen, en een vierde zijde om terzijnertijd vol te kunnen plakken met artikelen, planningen, foto’s, memo’s en inspirerende zaken.
Terwijl op het nieuws elk uur wordt gezegd dat de Miljoenennota (natuurlijk!) weer is uitgelekt, en ‘we’ dit jaar minder koopkracht, nog steeds crisis en meer belastingen hebben, springt Culturele Staten elke maand vol vertrouwen in het diepe. Natuurlijk, die crisis is voor ons ook merkbaar, maar tegelijkertijd liggen er ook veel kansen, kunnen we nieuwe netwerken aanboren, en kijken we uit de spreekwoordelijke box. En natuurlijk is dat spannend, maar daar genieten we ook wel een beetje van.
Vol goede moed starten we, met Paulien en Jörgen en heel veel enthousiaste jongeren en vrijwilligers, met de productie van Kunstbende 2013-2014. Het thema van dit jaar is ‘Wordt Vervolgd’ en dit lijkt uit te dagen tot een positieve blik naar de toekomst. De toekomst van morgen, wanneer we weer naar ons ‘kantoor’ mogen, maar ook de toekomst van heel fijne (culturele) projecten in dit nieuwe schooljaar!

Wordt vervolgd!

 

(Inschrijven voor Kunstbende, dé landelijke wedstrijd voor jong artistiek talent tussen de 12 en 18 jaar kan via www.kunstbende.nl)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *