stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Bolswarder Duwtje

2023_Bolswarder Duwtje

In opdracht van Bibliotheek Mar en Fean voeren we dit project uit in Bolsward en omstreken. Het Bolswarder Duwtje maakt mensen bewust om wat meer naar elkaar om te kijken. Sommige mensen kunnen wel een duwtje gebruiken, anderen willen graag een duwtje geven. Hoe brengen we deze mensen bij elkaar? Dat was voor ons de uitdaging en het antwoord lag bij kunst en cultuur.

Door middel van verschillende ontmoetingsmomenten waarbij kunst en cultuur als middel werd ingezet hebben we een aantal mensen een fijne beleving kunnen geven. Denk aan een huiskamerconcert met kerstliederen en soep, een optreden van een band en zelf samen muziek en kunst maken. Door middel van vragenkaartjes hebben we interessante gesprekken gevoerd en voelden de deelnemers zich gezien en gehoord.

De opdracht wordt in april afgesloten met een infomarkt waar alle welzijnsorganisaties in Bolsward vertegenwoordigd zijn. Culturele Staten onderzoekt of zij het Bolswarder Duwtje als paraplu-organisatie voor al deze initiatieven verder kan vormgeven. Wordt vervolgd.

(Het Bolswarder Duwtje is mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Mar en Fean en het Mienskipsf├╗ns)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *