stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Fifty/Fifty

Voorstelling Fifty Fifty Zaanstad

Joke Machielse en Astrid Visscher toerden in 2015 met zanger/pianist Louis van Dijk langs Zaanse zalen met hun muzikale voorstelling Fifty/Fifty.

Heleen van Wiechen regisseerde de voorstelling en ter voorbereiding daarop heeft ze met de beide speelsters onderzocht wat terugkerende, of misschien wel veranderende thema’s zijn in het leven van een plus-minus-vijftigjarige-vrouw. Uit alle keukentafelgesprekken en improvisaties ontstond een vrolijke voorstelling, waarin twee vrouwen onder meer de confrontatie aangaan met hun rol in de familie (‘heb je nét je kinderen uit huis, kan je je moeder weer in huis nemen’), de confrontatie met de ‘ouder-wordende-huid’, de confrontatie met een (nog) lege ‘bucketlist’ en de confrontatie met elkaar.

Culturele Staten maakte het, samen met pianist en zanger Louis van Dijk, mogelijk dat Joke Machielse en Astrid Visscher, twee enthousiaste speelsters uit het Zaanse circuit, hun talenten konden ontwikkelen; niet alleen door een intensief maak- en repetitieproces, maar zeker door de voorstelling op meerdere plekken voor nieuw publiek te spelen.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *