stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Kunstbende

Kunstbende finale in de Melkweg

Vanaf 1 juni 2013 heeft Culturele Staten de projectleiding en organisatie van Kunstbende Noord-Holland op haar agenda. Het regioteam bestaat uit Kirsten Dijk, Jörgen van den Wijngaardt en Heleen van Wiechen en wordt bijgestaan door een enthousiast team van stagiaires, medewerkers en vrijwilligers.

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong, creatief talent voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Jongeren kunnen in alle kunstdisciplines meedoen aan een provinciale wedstrijd wat een prachtige voorrondedag oplevert, met wel meer dan 75 optredens, filmpresentaties en een expositie. Voor iedere discipline is er een jury die aan het einde van de dag de winnaars bekendmaakt. De eersteprijswinnaars van elke discipline stromen door naar de landelijke finale om daar tegen de andere provincies te strijden.

Naast de wedstrijd is Kunstbende vooral ook een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling en zoekt met onder andere de wedstrijd, maar ook met Move Your Art, The Best of Kunstbende Tour en verschillende workshops, optredens en exposities, aansluiting bij de leefwereld van duizenden jongeren. Culturele Staten heeft t/m 2015 het traject in Noord-Holland georganiseerd, daarna is de organisatie over gedragen aan de Meervaart in Amsterdam.

Kunstbende Noord-Holland werd mede mogelijk gemaakt door o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, de Gemeente Alkmaar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *