stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

MusicalMeesters

Elk jaar, tijdens de repetities van de groep-8-musicals zijn ze opgevallen, de talenten die sinds 2013 meededen aan een editie van MusicalMeesters. Culturele Staten spoorde dit talent op en is elk jaar weer, samen met Juvat, Ivano en Iris (Juvat Dance Academy), Louis (Muziekfabriek Van Dijk), Rick (Theatermijn) en Bram (eindregisseur), de uitdaging aangegaan om met deze talenten in drie dagen een nieuwe muziektheatervoorstelling te maken in het Zaantheater. Vanaf 2018 werd MusicalMeesters ook door Theatermakerij Enschede (met Jenny, Els, Nadieh, Bart en Karine) geproduceerd en gespeeld in Concordia Enschede.

De leerlingen kregen masterclasses (dans, zang en toneel), hebben gerepeteerd aan muziekstukken, choreografieën en scènes en hebben zelf een flink aandeel gehad in het bepalen van de inhoud van de voorstelling. Vier dagen energie, talent en mooie momenten in de professionele theaterzaal van het Zaantheater.
MusicalMeesters ging over toekomst, over dromen, over alle technische veranderingen die de komende tien jaar best eens zouden kunnen plaatsvinden en over vallen en opstaan. Het was elk jaar weer een bijzondere voorstelling met energie en plezier en prachtige beelden. De leerlingen hebben de kans gekregen om hun talent te ontwikkelen en hebben dit met beide handen aangegrepen. Het leerlingen groeiden, werden sterker en hebben keihard en sámen gewerkt om deze bijzondere voorstelling te laten zien.

MusicalMeesters werd mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, VSB Fonds, P.M. Duyvisfonds, Honig Laanfonds, het Zaantheater en de donateurs via Voordekunst.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *