stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Operatie Weesp

Operatie Weesp

Van 25 tot en met 27 oktober was het stadhuis in Weesp het podium voor jong talent uit de omgeving. Onder leiding van vier professionals maakten Weesper jongeren in drie dagen een performance met zang, dans, theater en taal, waarbij ze zich lieten inspireren door het karakteristieke stadhuis in Weesp. Op zondag 27 oktober werd deze performance tweemaal opgevoerd voor enthousiast publiek.

Operatie Weesp! is in samenwerking met jongerencentrum Trainspotting  van Versa Welzijn en de theaterschool van City of Wesopa opgezet voor de Gemeente Weesp.  Jongeren tussen de 12 en de 18 jaar konden -voorafgaand aan het weekend in het stadhuis- workshops volgen in Trainspotting in de disciplines dans, theater, singer/songwriting en Spoken Word. De professionals die deze workshops hebben begeleid, begeleidden de jongeren vervolgens ook  bij het maken van de performance in het stadhuis: Lenne Koning en Maartje Ghijsen zijn verbonden aan City of Wesopa en maakten daar veel succesvolle producties met jongeren. Rosanne Bisschop is afgestudeerd als jazz-/musicaldocent en is verbonden aan Dansstudio van Harten. Joost van Kersbergen is singer/songwriter en heeft bijzondere multidisciplinaire workshops ontwikkeld. Jörgen Gario (aka U.N.O.M.) is woordkunstenaar en verbonden aan Poetry Circle.

In de lokale media is veel ruchtbaarheid gegeven aan het project, en onder de bezoekers konden wij Wethouder Dasselaar en Burgemeester Horseling rekenen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *