stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Workshopweekend

Heb je zin in een bijzonder en gezellig weekend, waarin je uitgedaagd wordt om binnen drie dagen je eigen voorstelling te maken? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Welkom bij het Theater Workshopweekend. 

We kunnen allemaal wel eens wat inspiratie gebruiken, waarbij je zintuigen weer eens flink geprikkeld worden, je rode wangen krijgt van een boeiende brainstormsessie of je geraakt wordt door mooie woorden of beelden. Daar is dit weekend voor bedoeld. Stap even uit het ritme van het dagelijkse leven en laat je zelf meevoeren door leuke en verrassende spelopdrachten. Neem even afscheid van de bekende gezichten en ontmoet nieuwe mensen en nieuwe inzichten. Daag jezelf uit om te werken aan jouw unieke persoonlijkheid en maak je eigen voorstelling, met hulp van ons en de anderen in de groep.

Wie: Voor iedereen die graag een weekend lang aan de gang wil met verschillende facetten van het theatermaken en wil werken aan zijn eigen spel of presentatie.  Ervaring is niet nodig, een beetje lef wel en neem vooral je plezier mee.

Wat: We gaan een korte voorstelling maken in kleine groepjes, waarbij we met verschillende onderdelen van het ‘ theater maken’ in aanraking komen; hierbij kun je denken aan improvisatie, typetjes maken, tekstbehandeling, maar ook beweging en vormgeving komen aan bod. Daarnaast verkennen we je persoonlijke talenten of misschien drempels, die je kunt tegenkomen in je spel.

Waar: Culturele Staten is altijd op zoek naar interessante locaties om als uitgangspunt te gebruiken voor de workshopweekenden. Zo is bijvoorbeeld de Telefooncentrale in Alkmaar een prachtig pand dat je zeker zal inspireren. We kunnen alle hoeken en gaten van het pand verkennen om de presentaties een unieke plek te geven. Ook is er een workshopweekend op een prachtige buitenlocatie in Aartswoud.

Wanneer: We starten in het najaar met de eerste workshopweekenden. De start van de workshops is altijd op de vrijdagavond om 19.00 uur. Zaterdags werken we van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Om 16.00 uur zullen de mini-voorstellingen gepresenteerd worden.

Waarom: Omdat je de kans krijgt om jezelf en anderen beter te leren kennen op en om het speelvlak. Omdat je de tijd hebt om je te verdiepen in, of te werken aan theaterspel wat bij jou past. Omdat je jezelf tijd gunt om een uniek en inspirerend weekend te mogen beleven.

Praktisch: Het workshopweekend kost € 165,00 per persoon. De lunch is inbegrepen, evenals koffie en thee, maar voel je vrij om zelf iets mee te nemen, zodat we van elkaar kunnen proeven.

 

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan één van de workshopweekenden? Laat het ons weten met een mail naar Culturele Staten! Wij zullen je dan zo snel mogelijk informeren over het eerstvolgende weekend.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Workshopweekend”