stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

(ROUTE)66

In vervolg op de succesvolle, muzikale theatervoorstelling Fifty/Fifty, die Heleen in 2016 maakte met twee amateurspeelsters uit Zaanstad, is er een nieuwe voorstelling gemaakt. Vanaf 28 januari 2017 speelden Joke Machielse en Astrid Visscher weer, samen met Louis van Dijk, in de Zaanse zalen.

Twee vrouwen hebben letterlijk de bus gemist, en zij staan aan de kant van een weg door een tamelijk onherbergzaam land, met niets anders dan een parkeerplaats met toilet en cola-automaat én met elkaar: een moeder die haar zoon mist en de enigszins onvoorspelbare reisgenote die samen de keus moeten maken om dan wel op de volgende bus te wachten – áls die komt – dan wel een kant op te lopen om de bewoonbare wereld te vinden. Maar welke kant is de goede kant? En willen zij wel naar huis?
De voorstelling is ontstaan door improvisaties van de spelers, en deze zijn door Heleen vertaald naar een script, waarin onverwachte (muzikale) uitstapjes, net als in de vorige voorstelling, zorgen voor verrassende wendingen.

(ROUTE)66 speelde in Theater Het Pakhuis (Hoorn), De Groote Weiver en De Lorzie (Wormerveer), Theatermijn (Koog aan de Zaan),  Café Zaanzicht (Zaandam) en De Horn (Krommeniedijk).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *