stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Morgen praten we verder

2020_Morgen praten we verder

Culturele Staten heeft in mei 2012 mogen werken aan een oorlogsvoorstelling in het dorp Hoogwoud: Hoogwoud in Oorlogsjaren. Deze voorstelling heeft destijds veel losgemaakt en dat maakte dat wij weer gevraagd werden om in het kader van 75 jaar Vrijheid in 2020 opnieuw een oorlogsvoorstelling te maken, maar nu voor de hele gemeente Opmeer.

We zijn aan de slag gegaan met de oorlogsverhalen en hebben uiteindelijk vijf eenakters en een aantal scènes ontwikkeld. Door corona heeft het project lang stilgelegen en hebben we vele aanpassingen moeten doen. Hulde aan het bestuur en de werkgroep van toneelvereniging Schakels die veel geduld en vertrouwen hebben moeten oefenen. In het najaar van 2021 hebben we uiteindelijk een bijzonder groots locatieproject kunnen neerzetten, waarbij bezoekers vanuit hun auto de verschillende eenakters aanschouwden. We reden door bollenschuren, fabriekspanden en over boerenerven, alleen dat al was een bijzondere ervaring. Ook luisterden de bezoekers tijdens de autorit tussen de locaties in de auto naar de hoorspelen. De reacties waren zeer positief en emotioneel. Oorlogsverhalen blijven raken en leven generaties door in families. We zijn heel trots op dit bijzondere project.

(Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Opmeer, Fonds voor Cultuurparticipatie, V Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Westfrieslandfonds, Rabobank WestFriesland, Stichting Het Glaswerk, Regiobank / S&G Assurantiën / NH1816)

 

2020_Morgen praten we verder

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *