MusicalMeesters 2017

Ondanks de late zomervakantie dit jaar, zal MusicalMeesters weer -als vertrouwd- te zien zijn op de laatste zondag voor de vakantie. Dit jaar is bijzonder: het is de vijfde MusicalMeesters en dat gaat gevierd worden. Ongetwijfeld met een stuk taart tijdens de voorbesprekingen met het team van professionals, maar in ieder geval met een voorstelling op een bijzondere locatie! Om dit jubileum te extra leuk te maken wilden we namelijk een keer ‘iets anders’ doen: we gaan op locatie werken en dat vinden we allemaal tamelijk tof!
De oude Honigfabriek in Koog aan de Zaan heeft heel veel grote, lege ruimtes, waarvan we er één gaan inrichten als een soort theaterzaal. Niet door de wanden achter grote, zwarte gordijnen te verstoppen en de betonnen vloer onder een strakke balletvloer. Nee, de fabriekshal is ons decor! En tegelijk kunnen we van alles bedenken wat in een ‘gewone’ theaterzaal niet mogelijk is!

Veertig jonge, Zaanse talenten worden de aankomende weken gescout op verschillende basisscholen tijdens de repetities van hun afscheidsmusical. Daar laten ze zien wat ze in huis hebben, en wij nodigen hen uit om, onder leiding van professionals Louis van Dijk, Rick Nanne, Iris Meeusen, Bram van Oers en Heleen van Wiechen, in vier dagen een nieuwe, unieke, verrassende muziektheatervoorstelling te maken. Ook dit jaar wordt er achter de schermen weer veel werk verricht door Kirsten Dijk (van Culturele Staten) en Jelmer (die in 2013 één van de eerste deelnemers was, en die zich nu al een paar jaar als assistent onmisbaar maakt). Maar zéker dit jaar gaan we alle hulptroepen inzetten: oud-deelnemers kun je terugzien als kaartcontroleur, als publieksbegeleider of als barvrouw. Ouders van oud-deelnemers vragen we om ons een klein beetje te helpen om de spelers in het licht te zetten. Paul van Schaik is gevraagd om dat lichtplan ook daadwerkelijk te ontwerpen en uit te voeren. Stefan zal weer een megagrote maaltijd koken voor vijftig hardwerkende mensen die vier dagen fysiek bezig zijn en dus alle energie kunnen gebruiken.

En natuurlijk hebben we publiek nodig! Dus houd onze facebook in de gaten (eerst komt de crowdfundingsactie op Voordekunst voorbij, ook daarvoor van harte uitgenodigd! Er zijn zelfs VIP-kaarten als tegenprestatie te verdienen) om te zien wanneer en hoe de kaarten besteld kunnen worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *