stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Kunstbende

Het nieuwe seizoen van Kunstbende gaat weer beginnen. Wij zijn op zoek naar jongeren die op de voorronde in Noord-Holland hun talent willen laten zien op het gebied van Dans, Muziek, Film & Animatie, Theater & Performance, Fashion, DJ, Taal en Expo.

In Noord-Holland zal de voorronde van Kunstbende op 31 mei 2015 weer plaatsvinden, dit jaar in Koel310 in Alkmaar. Sinds 1 juni 2013 heeft Culturele Staten de projectleiding en organisatie van Kunstbende Noord-Holland op haar agenda. Jörgen van den Wijngaardt is dit seizoen de regio-coördinator, en wordt bijgestaan door Kirsten Dijk, Heleen van Wiechen en een enthousiast team van stagiaires, medewerkers en vrijwilligers. Het thema van dit seizoen (een heus jubileum: 25 jaar Kunstbende!) is wel al bekend: FEEST! Je kunt je ook nú al aanmelden via www.kunstbende.nl

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong, creatief talent voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar.  Naast de wedstrijd is Kunstbende vooral ook een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling en zoekt met onder andere de wedstrijd, maar ook met Move Your Art, The Best of Kunstbende Tour en verschillende mogelijkheden t.a.v. optredens en exposities, aansluiting bij de leefwereld van duizenden jongeren.

In de landelijke finale van Kunstbende 2014 in De Melkweg in Amsterdam werd Noord-Holland vertegenwoordigd door An The Floor (Dans), Tinseltown (Muziek), Marlijn van Roden (Expo), Seddle Productions (Film & Animatie), Sara Nijhuis (Taal) en een beetje door Malu Bekker (Fashion).

Naast de provinciale voorronde organiseert Culturele Staten/Kunstbende in het nieuwe schooljaar ook workshops op bijvoorbeeld scholen en in jongerencentra in Noord-Holland. Als je hier meer informatie over wilt, neem dan contact op met projectleider Jörgen van den Wijngaardt (noord-holland@kunstbende.nl of 06 839 74 830).

Kunstbende Noord-Holland werd in 2014 mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, de Gemeente Alkmaar.