stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Popsport

Noord-Hollandse PopSport-act Jurre van der Linden naar landelijk Eindfestival in Sugarfactory (Melkweg)

PopSport, hét landelijke talentenprogramma voor jonge bands en acts, sluit 2014 af met een groot eindfestival in Sugarfactory (Melkweg) in Amsterdam. Op zaterdag 22 november reizen tien talentvolle acts uit heel Nederland af naar de hoofdstad om het podium te bestijgen. Het eindfestival is de afsluiting van maanden coaching door professionals uit de muziekwereld die de acts hebben geholpen hun artistieke en zakelijke vaardigheden verder te ontwikkelen.

Begin 2014 zijn meer dan 70 acts in hun eigen provincie begonnen aan het coachingsprogramma van PopSport. Na dit regionale traject, dat Kirsten Dijk in Noord-Holland productioneel heeft begeleid, met gezamenlijke workshopdagen, individuele coaching en optredens is vanuit elke provincie één act doorgestroomd naar het verdiepende landelijke PopSport-programma. Na de zomer ontmoetten deze tien landelijke acts elkaar voor het eerst op de KickOff in EKKO (Utrecht), het startsein van het vervolgtraject waarin ze samen met hun persoonlijke coach intensief werken aan hun volgende stap als artiest. Op 1 november kwamen alle landelijke acts weer bij elkaar in Kytopia, het muzikale broeinest van Kyteman, en werkten ze een dag lang onder begeleiding van artiesten die daar hun studio, oefenruimte of thuis hebben.

Na deze inspirerende dag is het uitkijken naar het Eindfestival in de Sugarfactory. Op zaterdag 22 november kunnen de acts aan elkaar en het publiek laten zien hoeveel ze afgelopen maanden geleerd hebben. Tijdens dit festival zal de jury (Bram van den Berg, Linda van Leeuwen en Marinus de Goederen) ze beoordelen op hun voortgang in de afgelopen maanden, waarbij zij nauw betrokken zijn geweest. Voorop in het programma van PopSport staat de muzikale ontwikkeling van alle muzikanten. De personal coaches hebben ze gedurende het traject aan het werk gezien en zo met behulp van de AMACK-methode inzicht gekregen in hun ontwikkeling. De jury evalueert deze voortgang en kan zo tijdens het eindestival beoordelen welke act de meeste progressie geboekt heeft. Wil je volgend jaar meedoen aan dit traject en zo jouw muzikale ontwikkeling een boost geven? Inschrijven voor 2015 kan op www.popsport.nl!

PopSport Eindfestival 2014
Poppodium Sugarfactory (Melkweg)
Zaterdag 22 november
Deuren open 14:00u, aanvang 14:30u
Entree €5, tickets verkrijgbaar bij deelnemende acts en via PopSport

Line-up: SolarFlare, The Croakers, Jori van Gemert, Jurre van der Linden, Drunken Dreams, Midget Academy, Maya Lizz, Square Four, Tricklebolt, Nicsz

Voor meer info: info@popsport.nl, popsport.nl of sugarfactory.nl

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *