stichting voor amateurkunst en talentontwikkeling in Noord-Nederland

Joost en het gemene spookje

‘Een hersentumor is geen avontuur, maar Joost is absoluut een held!’

Op 16 januari 2014 is de voorstelling Joost en het Gemene Spookje onder regie van Kirsten Dijk bij Stichting Culturele Staten in première gegaan, een bijzondere voorstelling  die gemaakt is in samenwerking met de Stichting STOP Hersentumoren.  De voorstelling  is gebaseerd op het gelijknamige boek dat uitgegeven is door de Stichting STOP Hersentumoren. Het boek is geschreven door Michael Grotzer met illustraties van Anna Sommer. Op zondag 26 oktober 2014, tijdens de jaarlijks terugkerende Walk 4 Brains in Langedijk is de laatste voorstelling gespeeld.  

De kindervoorstelling Joost en het Gemene Spookje ging over een jongen bij wie een hersentumor ontdekt wordt. Joost is een vrolijke jongen die samen met zijn vriendinnetje Suus vaak op zoek is naar een verborgen schat, totdat Joost heel erge hoofdpijn krijgt en naar de dokter moet. De dokter vertelt Joost dat er een gemeen spookje in zijn hoofd zit en dat hij daar heel ziek van kan worden. Het spookje moet er dus uit. Joost krijgt voor en na de operatie bezoek van een vreemde Indiaan. De Indiaan is op zoek naar een verdwenen pijl, die mensen heel ziek maakt. Het spookje en de pijl blijken elkaar goed te kennen. Zal Joost zijn spookje kwijtraken en kan hij dan weer op zoek naar de schat? En als de Indiaan eindelijk zijn pijl gevonden heeft, zal Joost dan weer helemaal beter zijn?

Een hersentumor is geen avontuur, maar Joost is absoluut een held. Spoken worden verslagen en pijlen zijn gericht op één doel; beter worden! Joost en het Gemene Spookje was een voorstelling voor iedereen van 7 tot 107 en die je zéker niet had mogen missen als je wilt weten hoe jonge patiënten uitgroeien tot ware helden! 

De laatste voorstelling is gespeeld op 26 oktober 2014.

Speeldata:

26 oktober 2013               Walk for Brains Langedijk
16 januari 2014                 Theater de Binding Zuid-Scharwoude (première)
21 februari 2014               Partycentrum Op Stap Hoogwoud (besloten schoolvoorstelling en vrije voorstelling)
9 mei 2014                         Almere (besloten schoolvoorstelling)
17 mei 2014                       CVA Noord-Holland Heemstede
16 oktober 2014               CVA (landelijk) Putten
17 oktober 2014               Driebergen (besloten schoolvoorstelling)
26 oktober 2014               Walk for Brains-festival Langedijk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Kirsten Dijk via kirsten@culturelestaten.nl

 

10 gedachten over “Joost en het gemene spookje”

Reacties zijn gesloten.